✦﴿سلسله ی ادعیه و اذکار شباروزی پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم﴾✦
(بخش سوم):
⬩﴿حکمت، شرح و تفسیر دعأ هنگام بلند شدن از خواب﴾:⬩
در بخش قبلی در مورد خواب، به حکمت هائی پی بردیم و دانستیم خواب نوعی از (مرگ) است.
پس، از این معلوم میشود که معنویات انسانها نظر به اعمال شان ارتباط مستقیم با رویأ و خواب های شان دارد، که یا از سوی رحمن و یا هم از سوی شیطان این خواب بر انسان زرق میشود که در این مورد دروس صوتی زیادی را خدمت عزیزان پیشکش کرده ام و در سایت (سوند کلود) ما و سایت (المفلحون) موجود است.
در اینصورت، با خوابیدن ممکن است چیز هائی برای انسان رخ دهد که شاید الهام و مرحمت الهی باشد که شادی آفرین است، و اگر درست تعبیر شود، امدادی از جانب الله تعالی در امور فرد خواهد بود.
و یا نظر به سهل انگاری، عدم رعایت سنت های خوابیدن، شاید، وسوسه و مکری از سوی شیطان بر او زرق شود، که باضعف ایمانِ فرد، عملکرد، و ضعف در عبادات و عقاید وی، برایش متشوش کننده، و حتی تغییر دهنده ی جهت اصیل بندگی و عقیدتی وی باشد.
کسانی را در اطراف مان داریم که عقاید باطل شان از خواب های باطل شان رنگ گرفته است، و نیز کسانی را هم داریم که با رویای صالحه، الهامی از سوی بالا، باعث نجات شان از مصیبت ها شده است.
انسانی که با چنین حالتی بخواب میرود و (اذکار نوم یا اذکار خواب) را طبق کتاب و سنت ادأ نمیکند، چگونه محافظینی از مَلَک ها را با خود داشته باشد، درحالیکه شیاطین و اجنه برای تسخیر افکار و رویای او در شب، هنگامی که در نوعی از مرگ بسر می برد، و جسد او بیچاره و بی جان است، حریص اند.
چون در خواب، روح انسان به عالم دیگری بالا می رود و هنگام بیداری باز می گردد، در این سیر صعودی و نزولی انسان در عالمِ رویا حقایقی را می بیند که خود عاملی مهم در ایجاد ترس و اضظراب، و یا آرامش است؛ زیرا نفس گناهکار هنگام بالا رفتن، تمثل اعمالش را می بیند و هنگام پایین آمدن، از وضعیت آینده و اعمالش آگاه می شود که خود عامل اضطراب نفس است.
الله سبحانه و تعالی عامل مهمی را در خواب رسول کریم صلی الله علیه وسلم، الهام میکند، و چنین میفرماید:
❂ إِذْ يُرِيكَهُمُ اللَّهُ فِي مَنَامِكَ قَلِيلًا وَلَوْ أَرَاكَهُمْ كَثِيرًا لَّفَشِلْتُمْ وَلَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ سَلَّمَ إِنَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ ❂(انفال ۴۳)
در آن هنگام که الله (تعالی) تعداد آنها را در خواب به تو کم نشان داد؛ و اگر فراوان نشان میداد، مسلّماً سست میشدید؛ و (درباره شروع جنگ با آنها) کارتان به اختلاف میکشید؛ ولی، الله (تعالی) (شما را از شرّ اینها) سالم نگه داشت؛ الله (تعالی) به آنچه درون سینههاست، داناست.
رسول کریم صلی الله علیه وسلم در خواب، لشکر مشرکان را در بدر اندک دیدند و این خواب را به یاران خویش نقل کردند و نقل آن، سبب ثبات و پایداری اصحابشان گردید، واگر لشکر مشرکان را در خواب بسیار میدیدند، بیگمان اصحابشان از جنگیدن با کفار احساس جبن و انفعال و سستی میکردند، ولی، الله سبحانه و تعالی آنها را از سستی و بزدلی در پناه عصمت خویش در آورد لذا آنان را در چشم رسول کریم صلی الله علیه وسلم کم نشان داد، چراکه او تعالی به راز دلها داناست، و نقاط ضعف و قوت بندگانش را به درستی میداند.
ان شاء الله در بخش بعدی، در این موضوع تفصیلات بیشتری خدمت شما عزیزان پیشکش خواهم کرد، تا اهمیت دعا های رسول مقبول صلی الله علیه وسلم را بهتر بدانید، و بدان عمل کنید.
احمـــد (عـــــارفی)
👈 ﴿آیا به کانالهای تیلگرام ما پیوسته اید﴾؟
۱- کانال آیا میدانستید:
http://t.me/ayamey
۲- کانال سوال و جواب رقیه ی شرعی:
https://t.me/Ruqeyah
۳- کانال دروس تدبر و تفسیر قرآن کریم:
https://t.me/AJARIFI
.