اعمال و افعال ما و فتنه های آخرزمان!
﴿بخش هفدهم﴾:
✪﴿ظهور فتنه ها و بروز حوادث﴾:✪
★ (پیوسته به گذشته) به ادامه ی جنگ و قتال با ترک ها که در بخش شانزدهم خوانده آمدیم….
در صده ی پنجم (عز) بر آل سلجوق خروج کرد. شهرها را تخریب نمود و بسیاری را از بین برد.
بعد از آن در صده ی ششم طامه ی بزرگ یعنی (چنگیزخان) و قوم تاتارهجوم آوردند. آنها دنیا، خصوصاً مشرقزمین را پر از آتش کردند حتى شهری نمانده بود که از شر آنها در امان باشد. درسال (۶۵۶ ه) تخریب بغداد و قتل مستعصم به دست آنان اتفاق افتاد.
این روند ادامه داشت تا اینکه آخرین آنها، (تیمور لنگ) به صدارت رسید. او شهرهای شام را تصرف کرد. دمشق را به آتش کشید و مابین کشورهای هند و روم را به تصرف خود درآورد. او مدت زیادی ماند تا اینکه الله تعالی پسرانش را در منطقه متفرق گرداند و خودش به عذاب الهی گرفتار شد.
همه آنچه که بیان شد مصداق حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم است:
✧ ﴿پسران قنطوراء ملک را از امتم گرفتند﴾ (۱)
شاید منظور پیامبر اکرم صلی الله علی وسلم از امت، امت نسبی یعنی عرب است نه امت دعوی. (والله اعلم).
بنابراین قوم تاتار که در قرن هفتم ظاهر شدند از نژاد ترک بودهاند. و صفات بیانشده در وصف ترکها بر تاتار (مغول) نیز تطبیق میکند.
امام نووی هم عصر ظهور قوم تاتار بوده است او دربارۀ آنان میگوید:(۲)
جنگ با ترکها با تمام صفاتی که در حدیث آمده است اتفاق افتاد. دارای چشمهای کوچک صورتهای عریض و سرخرنگ بینی کوچک و چهرههایی مانند سپرهای برجسته دارای کفشهای پشمی و… آنها باتمام صفات ذکر شده در زمان ما ظاهر شدند و با مسلمانان به کرّات جنگیدند و هماکنون با هم در حال جنگ هستند . (۳)
خیلی از ترکها مسلمان شدند و خدمات فراوانی به اسلام و مسلمین رساندند آنها دولت اسلامی نیرومندی تشکیل دادند که باعث عزت اسلام شد و فتوحات ارزشمندی از جمله فتح قسطنطنیه پایتخت روم بدست آوردند که مقدمهای برای فتح بزرگ آن قبل از ظهور دجال در آخرالزمان است شرح آن را ان شاء الله در بخش های بعدی خدمت تقدیم میکنم.
★ در نتیجه اسلام به اروپا و بسیاری ازشهرهای شرق و غرب آن وارد شد، و حدیث مبارک رسول کریم صلی الله علیه وسلم تحقق یافت که در مورد
✧ «بهترین انسانها اینکار را ناپسند میدانند تا اینکه به آن میرسند. مردم مانند معادن هستند. بهترین آنها در جاهلیت بهترین شان در اسلام است».(۴)
۱۳- ✪﴿قتال با عجم﴾:✪
★ از علامات دیگر آخر زمان که رسول کریم صلی الله علیه وسلم از آن یاد کرده است، همانا قتال با عجم است:
✧ «قیامت برپا نمیشود تا با خوزستان و کرمان (دو شهر بزرگ ایران) قتال کنید آنان سرخ چهره، چشم کوچک، بالای بینی پهن و فرورفته و دارای صورتهایی مانند سپر برجستهاند و کفشهای پشمی به پا دارند. (۵)
در بحث قتال ترک و احادیث مربوط صفات آنان نیزمطرح گردید دراین حدیث بحث قتال خوزستان و کرمان است که از شهرهای عجم و فارسنشین هستند ولی وصفشان همان وصف ترکها است.
ابنحجر میگوید:
«ممکن است جواب داده شود این حدیث غیر از حدیث قتال با ترک است اما وجه مشترک دو حدیث انذار به خروج آن دو طائفه (ترک و عجم) است .(۶)
همچنان رسول کریم صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«شاید خداوند شما را بوسیله عجم ثروتمند گرداند سپس آنها به شیر تبدیل شوند و فرار نکنند پس مجاهدان شما را بکشند و غنیمت تان را از شما بگیرند». (۷)
از ابوهریره رضی الله تعالی عنه روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم فرمودند:
«شاید مردان شجاع عجم در میان شما زیاد شوند و فرار نکنند، مجاهدان شما را بکشند و فیئتان را تصرف کنند. (۸)
بر این اساس قتال با عجم نیز از نشانههای قیامت به حساب میآید.
ان شاء الله تعالی بقیه ی نشانه های آخر زمان را در بخش بعدی خدمت شما عزیزان پیشکش میکنم.
پس، با ما باشید و این سلسله را با تمرکز و تدبر تام مطالعه و بخش وار تعقیب کنید، فهم کنید، بفهمانید، شریک سازید و اجر ببرید.
جزاکم الله خیرا!
احمـــد (عــــارفی)
✪منابع و مأخذ:✪
۹۱- «إن بني قنطوراء أول من سلب أمتي ملكهم»… «فتح الباری» (6/609 – 610).
۲- ولادت امام نووی در سال (631 ه) و وفاتش در سال(676 ه) اتفاق افتاد در این مدت مغول ظاهر شدند و خلافت عباسی را شکست دادند. «تذکرة الحفاظ» (4/1471 – 1473).
۳- «شرح نووی بر مسلم» (18/37 – 38).
۴- «وتجدون من خير الناس أشدهم كراهية لهذا الأمر حتى يقع فيه، والناس معادن، خيارهم في الجاهلية خيارهم في الإسلام» .«صحیح بخاری» کتاب المناقب باب علامات النبوة فی الإسلام (6/604 – با شرح فتحالباری).
۵- «لا تقوم الساعة حتى تقاتلوا خوزاً وكرمان من الأعاجم حمر الوجوه، فطس الأنوف صغار الأعين كأن وجوههم المجان المطرقة، نعالهم الشعر» . «صحیح بخاری» کتاب مناقب، باب علامات النبوة (6/604 – با شرح فتح الباری).
۶- «فتح الباری» (6/607).
۷- «يوشك أن يملأ الله عز وجل أيديكم من العجم، ثم يكونون أسداً لا يفرّون، فيقتلون مقاتلتكم، ويأكلون فيئكم» . «مسند احمد» (5/11- با حاشیه منتخب الکنز).
هیثمی میگوید: «رواه احمد و البزار و الطبرانی، و راویان احمد مورد اعتماد هستند «مجمع الزوائد» (7/301).
۸-رواه الطبرانی، و راویان آن مورد اعتماد هستند «مجمع الزوائد» (7/311). «يوشك أن يكثر فيكم من العجم أسد لا يفرّون، فيقتلون مقاتلتكم ويأكلون فيئكم» .