سلسلهٔ مضامین امراض ساری در جامعه

مشاجرات زناشوئی و بی احترامی میان زوجین. ﴿بخش چهارم﴾

0 74,409

همان گونه که در بخش های قبلی اشاره شد از عمده ترین اقسام خشونت نسبت به زنان خشونت های خانگی است، که در این زمینه اسلام توصیه به خوش رفتاری با زنان را نموده و جایگاه ارزشمند زنان را با عنوان همسر و مادر یادآور شده و سفارش فراوان بر خوش رفتاری با آن ها و پرهیز از خشونت علیه آنان نموده است.

در خانواده های که غضب و خشونت حاکم است و مرد در خانه به حیث حاکم مطلق و زن چون نوکر و غلام زندگی نموده و از هیچ نوع حقوق و آزادی و مزایای زندگی مشترک بر خوردار نیست و هر روز در معرض توهین و تحقیر و شکنجهٔ روحی شوهر قرار دارد،اطفال این نوع خانواده ها رشد و انکشاف ذهنی بطور نورمال و منظم ندارند، و با دیدن صحنه های تلخ و پر از کشمکش میان پدر و مادر انگیزه های رشد و تکامل در جهت مثبت در آنها سرکوب می شود و به تدریج خود را محروم و منزوی احساس نموده و در هنگام جوانی رابطهٔ اجتماعی شان با دیگران بسیار ضعیف و سرد گردیده گوشه گیر و کم جرئت بار می آیند.

 درجامعهٔ ما ازدواج های اجباری، تمایل به عروسی باردوم، سوم و حتی چهارم بدون در نظر داشت احکام اسلامی در این مورد، فقر و تنگدستی، موقیعت نابرابر میان زن و شوهر،فرهنگ و رواج های محلّی،قط چند علت عمدهٔ خشونت های خانوادگی محسوب میشوند.

ازدواج های اجباری عاقبت تلخی را همراه دارد و مخالف احکام اسلام و سنت نبوی است.این نوع ازدواج ها سرانجام فرار از خانه، خودکشی، جدائی و دشمنی را ببار خواهد آورد.والدین با این کار شان بنای خشونت و زندگی تلخ را برای فرزندان شان اساس میگذارند.

مردانی هم داریم که بنابر مقوله ها و افکار پوچ فرهنگی یک دهکده و یا شهر به تعدد زوجات علاقه دارند،  در صورتی که یک مرد نتواند عدالت را در میان خانم ها بر قرار کند و از کنترول خانواده عاجز بماند، ناگزیر میشود هر روز به اعمال خشونت آمیز دست بزند.و آیندهٔ همچو فامیل های چند همسری اکثرا مبهم و تاریک است.و مردان می دانند، که از عهدهء انجام عدالت عاجز اند، پس چی بهتر به یکی اکتفا نمایند.

والدینی هم هستند که کوشش میکنند دختر دهاتی و بیسواد رادرشهربرای پسر تعلیم یافته به خانه، منحیث عروس نه، بلکه خدمه و مزدور آورند.

اگر زن از سواد ابتدایی و یا متوسط در برابر شوهر که دارای تعلیمات عالی و آگاه در ابعاد مختلف زندگی امروز است برخوردار نبود، احساس کمبودی میکند،و آنچه مرد در خانواده حکم می راند، به آن گردن می نهد. 

رسم و رواج های سنتی وکلاسیک قبیلوی در بعضی از مناطق افغانستان جبر وخشونت را که به زنان روامی دارند به آن افتخار می کنند و مردان در دهات می گویند اگر زن از شوهر نترسید آن شوهر مرد نیست.

این مردان از ارزش های والای اسلام نه خبر دارند و نه هم علاقه دارند بخوانند و بدانند و به هیچ وجهه خوش ندارند مردسالاری و یکه تازی راازدست دهند.

الله سبحانه و تعالی به اخلاق نیک و برخورد انسانی بازنان امر نموده، هر مردی خلاف فرموده و حکم خداوند عمل میکند و فرهنگ و رسم ورواج را بر امر خداوند الویت قرار میدهد، گمراه و گناهکار است.ونیز بر زنان واجب است که با شوهران شان رفتار نیک کنند،  چون الله سبحانه و تعالی هردو را به نیکی امر میکند:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا
(الاحزاب ۳۶)

هیچ مرد و زن با ایمانی حق ندارد هنگامی که خدا و پیامبرش امری را لازم بدانند، اختیاری (در برابر فرمان خدا) داشته باشد؛ و هر کس نافرمانی خدا و رسولش را کند، به گمراهی آشکاری گرفتار شده است!

نظر به آیهٔ فوق میتوان گفت جماعت عظیمی از افراد جامعهٔ ما به طرف گمراهی روان هستند.

ای مردان، از الله سبحانه و تعالی بترسید، ودر حق همسران تان ظلم و تعدی نکنید، خداوند شنوا و بیناست، امروز هر چی میخواهید میکنید،ولی فردا محکامه خواهید شد، و راستی که آن روز، سخت روزیست.

زنی ازمشاجره باشوهرش به رسول اکرم (ص) شکایت کرد، خداوند متعال این آیه را نازل کرد:

قَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّتِي تُجَادِلُكَ فِي زَوْجِهَا وَتَشْتَكِي إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ يَسْمَعُ تَحَاوُرَكُمَا إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ بَصِيرٌ  (مجادله ۱)
خداوند سخن زنی را که دربارهٔ شوهرش به تو مراجعه کرده بود و به خداوند شکایت می‌کرد شنید (و تقاضای او را اجابت کرد)؛ خداوند گفتگوی شما را با هم (و اصرار آن زن را درباره حل مشکلش) می‌شنید؛ و خداوند شنوا و بیناست.

قدرت ذات عادل را در این آیهٔ قرآن فهم کنید و تدبر در این آیه درس مهمی به بشریت است

۱۴۴۰ سال قبل، در یک روستای کوچک و دوردست، در یکی از کلبه های کوچک، یک مرد با همسرش خشونت میکند، و خشونت ناحق، الله سبحانه و تعالی این موضوع را برای درس بشریت و صلاح و فلاح نسل های بعدی مثالی میزند تا از این داستان پند بگیریم و با قایل شدن ارزش و الویت به احکام خداوندی در خانواده و جامعه اصلاح آوریم.

آنچه امروز در خانواده ها رخ میدهد، همه از نافهمی، نخواندن، ندانستن و عدم علاقه به اسلام و قرآن است.

گرهمی خواهی مسلمان زیستــن
نیست ممکن جز به قرآن زیستن

عزیزان گرانقدر:

لطفاً این سلسله ی مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

جزاکم الله خیراً!

احمد ﴿عارفی﴾

ادامـــه دارد….

چهار شنبه ۲۵ میزان ۱۳۹۷ | ۸ صفر ۱۴۳۹

🗓  WED | 17 | OCT | 2018

👉  t.me/ayamey

📽  youtube.com/c/dawatgar

🌐  fb.com/meydanestid

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × چهار =