سلسلهٔ مضامین امراض ساری در جامعه
مشاجرات زناشوئی و بی احترامی میان زوجین. ﴿بخش پنجم﴾
محبت و عطوفتی که بین زن و شوهر وجود دارد، بین هیچ دو نفر دیگری دیده نمیشود. الله سبحانه و تعالی دوست دارد که این محبت و مهربانی بین زنان و شواهران تداوم پیدا کند، لذا حقوقی را برای آنان واجب کرده که رعایت آنها محبت، رحمت و مهربانی را بین آنها تداوم بخشیده و آنرا از نابودی حفظ میکند، الله سبحانه و تعالی میفرماید :
وَلَهُنَّ مِثلُ الَّذِی عَلَیهِنَّ بِالمَعرُوفِ (بقره ۲۲۸)
«و برای همسران (حقوق و واجباتی) است (که باید شوهران ادا بکنند) همانگونه که بر آنان (حقوق و واجباتی) است که (باید همسران اداء بکنند) به گونهای شایسته».
این کلام با وجود اختصاری که دارد دربرگیرندهٔ مفاهیمی است که بیان آنها نیاز به نوشتن کتاب بزرگی دارد.
الله سبحانه و تعالی شناخت حقوق و وظایف زنان را به عرف و عادتی که میان مردم درباره ی معاشرت و رفتار آنها با یکدیگر وجود دارد، محول کرده است، و شیوه عرف بین مردم تابع شرایع و عقاید و آداب و عاداتشان است، پس این جمله میزانی به مرد میدهد تا با آن رفتارش را با همسرش در تمام شئون و احوال زندگی بسنجد، پس اگراز او خواست کاری را انجام دهد به یاد میآورد که او نیز در مقابل همسرش وظایفی به عهده دارد. از ابن عباس(رضی الله عنه ) روایت است :
مسلمان واقعی به حقوقی که همسرش بر او دارد اعتراف میکند، مرد پای خود را از حق و مرز اسلام فراتر نمیگذارد وزن هم داخل دائرهٔ اسلام بامردرفتار میکند.
از نشانههای تکامل اخلاقی و رشد ایمانی مرد این است که با همسرش رفیق و نرمخو باشد همچنانکه پیامبر صلی الله علیه وسلم میفرماید :
و نیززن، بایستی خود را برای شوهرش بیاراید و همیشه بر رویش بخندد و عبوس نباشد و خودش را طوری نشان ندهد که شوهرش از او بدش بیاید، طبرانی از حدیث عبدالله بن سلام روایت کرده که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود :
متاسفانه زنانی هستند که وقتی بیرون میروند، در آراستن خود مبالغه میکنند ولی وقتی پهلوی شوهرشان هستند، به وی نمیرسند.
یک مرد نیک همان است که به پیروی از پیامبر صلی الله علیه وسلم نسبت به همسرش مهربان باشد و با او بازی و شوخی کند؛ چون پیامبر صلی الله علیه وسلم باعایشه (رض) ملاطفت میکرد و با او مسابقه میداد تا اینکه عایشه (رض) گفت :
پیامبر صلی الله علیه وسلم بازی کردن بجز با همسر را باطل میدانست و میفرمود :
یک زن مسلمان بایستی بر تداوم و گذراندن زندگی با شوهرش حریص باشد و بیمورد از او تقاضای طلاق نکند. از ثوبان روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند :
و در حدیثی دیگر میفرماید :
عزیزان گرانقدر:
لطفاً این سلسله ی مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.
جزاکم الله خیراً!
احمد ﴿عارفی﴾
ادامـــه دارد….
پنجشنبه ۲۶ میزان ۱۳۹۷ | ۹ صفر ۱۴۳۹
🗓 THU | 18 | OCT | 2018
👉 t.me/ayamey
📽 youtube.com/c/dawatgar
🌐 fb.com/meydanestid