سلسلهٔ مضامین امراض ساری در جامعه
مشاجرات زناشوئی و بی احترامی میان زوجین. ﴿بخش هفتم﴾
در بخش قبلی در مورد فضای مجازی و تأثیرات سؤ از استفاده ی منفی آن بالای زندگی خانوادگی بحث مفصلی داشتیم، امید که استفاده برده باشید.
موضوع بی نهایت مهم دیگری که متأسفانه در جامعه ی ما خیلی مروج است، توهین لفظی و فزیکی زوجین بر یکدیگر است که این عادت، ناپسند، منکر، و غیر اسلامی بوده، عزت و آبروی طرفین را زیر سوال میبرد.
کسی که اسلام را در زندگی اش تطبیق کرده است، ابداً فحاش و بد زبان نیست، و این عمل، صرف از آنانی سر میزند که شیطان بر آنها حاکمیت دارد.
از سوی دیگر، تا هنگامی که انسان به موضوعی فکر نکرده باشد، در عصبانیت به زبانش نخواهد آمد. به یاد داشته باشید که افراد ثالث در ایجاد مشکل در رابطه ی شما دخیل نبوده اند و حتی اگر عامل ایجاد مشکل هم باشند در آنجا حضور ندارند که پاسخگوی شما باشند. در نتیجه هر سخنی که به دیگران گفته شود، به معنی توهین مستقیم به همسرتان خواهد بود.
اتفاق ناخوشایند رایج دیگر میان زوجین در جامعه ی ما، جست و جو در گذشته است. معمولا زوجین به جای صحبت درباره ی موضوع فعلی، به گذشته رجوع می کنند و اتفاقاتی را که از روز اول آشنایی تا آن تاریخ افتاده است مطرح می کنند.
این نبشِ قبرِ گذشته، غیر از افزایش خشم و رنجش، هیچ کارکرد دیگری ندارد و قطعاً مانع حل و فصل موضوع فعلی می شود.
این معضله، یکی از بزرگترین دلیل اغتشاشات و مناقشات خانوادگی در جامعه ی ما است، و اکثریت شکایات رسیده، حاکی از طعنه دادن ها، نبش ها و باز کردن دوسیه های سابقه ی طرفین، و سپس زد و خورد های فزیکی و بالاخره، توهین های لفظی و رکیک را در قبال داشته است.
آه، که چقدر زشت است این اعمال پلشت و چقدر دون اند آنانی که شوهر و یا همسر شان را به نسبت اعمال گذشته ی شان که قبل از عروسی در زندگی شان رخ داده، طعنه میدهند، زشت میگویند، و بساط جنگ و نزاع، و حتی طلاق و جدائی را هموار میکنند.
موضوع دیگری که میان زوجین خیلی معمول است، قهر کردن است. ممکن است قهر و اجتناب از ادامه ی بحث در لحظاتی که خشم بسیار زیاد شده است، فطری باشد زیرا هیچ مشکلی در حالت خشم و پرخاشگری حل و فصل نخواهد شد اما ادامه دادن به قهر و صحبت نکردن برای مدت طولانی قطعاً به سلامت زندگی زناشویی آسیب می زند؛ زیرا پایان دادن به قهر و پا پیش گذاشتن برای آشتی معمولاً چنین پنداشته میشود که غرور فرد را خدشه دار می سازد.
در حالی که عذرخواهی از همسر، حتی برای کار نکرده، هیچ منافاتی با غرور سالم ندارد و حتی نشان دهنده ی پختگی و سلامت روان و معنویات بلند طرف است.
این موضوع، دو حالت دارد، یا اینکه هردو جاهل و از مسایل دینی، بی خبر اند، و دوم اینکه، یکی از طرفین موارد دینی را میداند، ولی آن دیگری، در جهل است. پس، بر عالم و دانا واجب است تا همسر جاهل و نادانش را عالم کند، و برای عالم کردنِ وی از سلاحِ صبر استفاده کند.
اتفاق نادرستی که معمولا به علت قهر پیش می آید، ترک منزل یا ترک اتاق خواب مشترک است. به یاد داشته باشید که خروج از منزل یا به تنهایی خوابیدن نشان دهنده ی پایان رابطه و شکست ازدواج از نظر شماست که قطعاً یک بحث و مشاجره چنین معنایی برای شما نخواهد داشت.
ممکن است، شوهر در خطا نباشد، و دلیل دور شدن وی از بستر برای خانم درسی خوبی باشد، ولی افراط در این کار جای خالی بستر شوهر را در کنار خانمش، به شیطان تعویض میکند.
در حین حال، زنان جاهلی نیز هستند که، با وصف اینکه در خطأ اند، بستر شوهر را ترک میکنند، عذر خواهی هم نمیکنند، و باقهر از کنار شوهر جدا میشوند که این عمل باعث کسب لعنت از سوی فرشتگان شده، اینچنین زنان از مرحمت الهی خود شان را محروم میکنند.
در اینصورت احتیاط شود تا آن یکی که در خطأ است، هر چه زود تر عذر خواهی کند و میدان را به شیطان رها نکند، چون در غیر آن، اسباب طلاق و جدائی را شیطان برای هردو فراهم میکند.
در نهایت باید هر اختلافی حل و فصل شود. بی نتیجه ماندن بحث ها و نیافتن راه حلِ مناسب برای اختلاف نظر مورد بحث، فقط زمینه را برای ادامه ی نارضایتی و بحث های جدید فراهم خواهد کرد.
به یاد داشته باشید که برای حکمیت و حل اختلاف های جزئی به خانواده ی طرفین مراجعه نکنید زیرا با گسترش افرادی که از موضوع اطلاع دارند و درگیر اختلاف می شوند، حل و فصل آن مشکل تر خواهد شد. اگر نیاز به مداخله ی فرد ثالث وجود دارد، به سراغ متخصصان مشاوره بروید، نه به دنبال خشو و خسر، خاله و ماما و یا خواهران و برادران همسر، چون هیچ کسی حقیقت را بدرستی درک کرده نمیتواند، و هر یک میخواهد ثابت کند، عزیز وی بی گناه و عاری از خطأ است.
این است اسلام، این است ادب اسلامی!
عزیزان گرانقدر:
لطفاً این سلسله ی مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.
جزاکم الله خیراً!
احمد ﴿عارفی﴾
ادامـــه دارد….
یکشنبه، ششم عقرب ۱۳۹۷ | ۱۹ صفر ۱۴۳۹
🗓 SUN | 28 | OCT | 2018
👉 t.me/ayamey
📽 youtube.com/c/dawatgar
🌐 fb.com/meydanestid