✶آیا میدانستید؟✶
⬩﴿رمضان﴾ پُلی بسوی نور!⬩
﴿بخش پنجم﴾:
در بخش قبلی در مورد دست یافتن به تقوای در ماه رمضان سخن زدیم،پس چگونه میتوانیم از روزه ماه رمضان برای عملی کردن تقوا استفاده کنیم؟
حال که انسان از امور مألوف خود برای اطاعت از الله سبحانه و تعالی دست میکشد چرا از امور حرامی که خالق مهربانش آنها را در همه اوقات حرام کرده است خودداری نکند؟
از یکی از علما در مورد قومی سؤال شد که در ماه رمضان الله تعالی را عبادت میکنند و به واجبات و فرائض عمل میکنند ولی چون رمضان به پایان رسد دست از عبادت میکشند آنها را ضایع میکنند؛ جواب داد:
«چه بد قومی هستند که خدا را نمی شناسند مگر در ماه رمضان».
پس بر مسلمان فرض است که در رمضان و غیر رمضان الله سبحانه و تعالی را مراقب و ناظر خود بداند و بر عباداتش محافظت کند، و این همان معنای فرموده ی الله سبحانه و تعالی است که میفرماید:
﴿يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡكُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِكُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ ١٨٣﴾
ای کسانیکه ایمان آوردهاید! روزه بر شما فرض شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند؛ فرض شده بود، تا پرهیزگار شوید. [سوره بقره:۱۸۳]
بدین معنا که به وسیله ی این ماه و عباداتی که در آن انجام میدهید به تقوا و پرهیزگاری دست یابید؛ لذا ماه رمضان فرصت بزرگ و گران قیمت است تا از خلال آن به توشه ی تقوا و پرهیزکاری مان بیفزاییم.
﴿وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَيۡرَ ٱلزَّادِ ٱلتَّقۡوَىٰۖ وَٱتَّقُونِ يَٰٓأُوْلِي ٱلۡأَلۡبَٰبِ﴾
و توشه بر گیرید؛ که بهترین توشه پرهیزگاری است، و ای خردمندان، از من بپرهیزید (بترسید). [سوره بقره:۱۹۷]
بدون شک که گرامیترین شما نزد الله پرهیزگار ترین شماست.
پس فرصتِ طلائی در این ماه این است که بر توشه ی تقوای خود بیافزاییم، و در حالی از مدرسه ی رمضان فارغ التحصیل شویم که تقوای الله تبارک و تعالی را به همراه داریم و بر پایداری بر عبادات و اوامرش عادت کرده ایم.
تعجب میکنیم از بسیاری از مردم که وقتی رمضان فرا میرسد مساجد را پر میکنند، و بر نمازها پایداری میکنند، اما چون رمضان به پایان میرسد این کارها یا بسیاری از آن را ترک میکنند، برخی اوقات، مثلاً در نماز صبح میبینی که یک صف هم پر نمی شود اما وقتی ماه رمضان برای نماز صبح به مسجد میروی دو یا سه صف در مسجد میبینی!
آیا این مردم مرده بودند و در ماه رمضان به دنیا آمدهاند؟
یا مسافر بودهاند و در ماه رمضان برگشتهاند؟
آیا نماز صبح را با جماعت نمی خوانند مگر در ماه رمضان؟
چرا در بقیه ماههای سال این بر این عبادت پایداری نمی کنند؟
برای کسی که الله سبحانه وتعالی او را گرامی داشته و بر او منت نهاده تا نماز را بر پا دارد و نفسش برای طاعت و عبادت تحریک شده و شیرینی آنرا در ماه رمضان چشیده است فرصتی است که طول عمرش بر این منوال باشد تا از این ماه و این موسم مبارک بهره برده باشد و اینگونه معنای حقیقی این آیه را جامه عمل بپوشاند:
﴿يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡكُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِكُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ ١٨٣﴾
ای کسانیکه ایمان آوردهاید! روزه بر شما فرض شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند؛ فرض شده بود، تا پرهیزگار شوید.
بدین معنا که به وسیله آن عبادات و طاعاتی که در این موسم پر برکت انجام میدهید به تقوای الهی دست یابید.
برادر و خواهر مسلمان!
لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.
جزاکم الله خیراً!
احمــــد (عــــارفی)
👈 ﴿برای فراگیری دروس روزمره از کانال تیلگرام به این لینک بپیوندید و روزانه دروس را در گوشی تان دریافت کنید﴾:
http://t.me/ayamey
www.dawatgar.com
❣
⭑