فتنه های آخر زمان

بخش نهم

0 82,132

اعمال و افعال ما و فتنه های آخرزمان!

﴿بخش نهم﴾:

﴿ظهور فتنه ها و بروز حوادث﴾:

….به ادامه ی آن قتل سیدنا عثمان رضی الله تعالی عنه، به دامنه ی فتنه ها را وسیع تر میسازد.

✬۳- ﴿جنگِ جَمَل﴾:✬

★ یکی از فتنه‌های بعد از شهادت حضرت عثمان رضی الله تعالی عنه جنگ مشهور جمل بین سیدنا علی رضی الله تعالی عنه از یک طرف و عائشه رضی الله تعالی عنها، (طلحه و زبیر رضی الله عنهما) در طرف مقابل بودند.

بعد از اینکه سیدنا عثمان رضی الله تعالی عنه به شهادت رسید مردم در مدینه نزد سیدنا علی رضی الله تعالی عنه آمدند و به او گفتند دستت را باز کن تا با تو بیعت کنیم. علی رضی الله عنه گفت ابتدا باید مردم با هم مشورت کنند.

تعدادی از آنان گفتند اگر ما تأخیر کنیم و مردم با این وضع (بعد از قتل عثمان رضی الله عنه ومشخص‌نشدن جانشین او) به شهرهای شان بروند اختلاف ایجاد می‌شود و امت به فساد کشیده خواهد شد. لذا آنان به علی رضی الله عنه اصرار کردند تا بیعت را بپذیرد و همه از جمله طلحه رضی الله عنه و زبیر رضی الله عنه  با او بیعت نمودند. سپس برای انجام حج عمره به مکه رفتند و با عائشه رضی الله عنها ملاقاتی داشتند.

★ بعد از بحث دربارۀ قتل سیدنا عثمان رضی الله عنه هر سه به طرف بصره حرکت کردند و از علی رضی الله عنه خواستند قاتلان عثمان رضی الله عنه  را به آنان معرفی کند. (۱).

اما چون علی رضی الله عنه منتظر دادخواهی اولیاء عثمان رضی الله عنه بود به آنان جواب مثبت نداد تا بعد از ارائه ی ادله و اثبات قتل بر قاتلین از آن‌ها قصاص بگیرد بدین سبب بین آنان اختلاف ایجاد شد و باغیان بر خلافت عثمان رضی الله عنه و متهمین به قتل او ترسیدند که مبادا همه علیه آنان متحد شوند و از آنان قصاص بیگرند لذا شعله‌های جنگ را بین دو طائفه برافروختند .(۲)

پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم به سیدنا علی رضی الله عنه خبر داده بود که میان او و عائشه رضی الله عنها چیزی ایجاد می‌شود. در حدیثی از ابورافع آمده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم به علی رضی الله عنه گفت:

✧ «بین تو و عائشه مساله ای ایجاد می‌شود». علی رضی الله عنه گفت: من؟ پیامبر فرمودند: بلی.

گفت: مگر من انسان بدی هستم. پیامبر صلی الله علیه وسلم گفت: نه، اما اگر چنین شد آن را آرام کن و به حالت عادی برگردان . (۳)

عائشه، طلحه و زبیر که الله تعالی از آنها راضی باشد، با نیت جنگ از مکه خارج نشدند بلکه هدف آنان صلح بین مسلمانان بود. در این زمینه حاکم از طریق قیس بن ابی‌حازم چنین روایت می‌کند. قیس می‌گوید:

﴿بعد از اینکه عائشه رضی الله عنها به قسمتی از منطقه بنی‌عامر رسید سگ‌ها بر او پارس کردند او گفت این چه منطقه‌ای است گفتند منطقه حوأب  (نزدیک بصره) او گفت: من باید برگردم. زبیر رضی الله عنه گفت: بعد از این همه راه (چگونه برمی‌گردی) تشریف بیاورید تا مردم شما را ببینند و الله تعالی (به سبب شما) بین آنان صلح ایجاد کند. عائشه رضی الله عنها دوباره گفت باید برگردم زیرا از پیامبر (صلی الله علیه وسلم) شنیدم فرمود:

✧ «اگر سگ‌های حواب بر یکی از شما پارس کرد او چه حال و وضعی دارد» (۴)

بزار از ابن‌عباس رضی الله عنه روایت می‌کند پیامبر صلی الله علیه وسلم به زنانش گفت:

✧ «کدامیک از شما صاحب شتر ادبب (شتری که پشم صورت او زیاد است) می‌شود و سوار بر آن بیرون می‌رود تا اینکه سگ‌های حوأب بر او پارس می‌کنند در چپ و راست او انسان‌های زیادی کشته می‌شوند اما او در یک قدمی مرگ نجات می‌یابد». (۵)

★ ابن تیمیه رحمه الله در مورد می‌گوید:

«عائشه (رضی الله عنها) برای جنگ بیرون نرفت بلکه بخاطر اصلاح بین مسلمانان از مکه خارج شد و گمان کرد خروج از مکه به مصلحت مسلمانان است اما بعداً متوجه شد ماندن در مکه بهتر بود. پس از آن هر وقت یادش می‌افتاد آنقدر گریه می‌کرد تا مقنعه‌اش خیس می‌شد. همچنین سایر سابقین از جمله طلحه، زبیر و علی (رضی الله عنهما) از آن همه کشتار بسیار پشیمان بودند. هیچ کدام از آنان در روز جمل قصد جنگ نداشتند ولی بدون اختیار جنگ شروع شد. پس از اینکه علی، طلحه و زبیر (رضی الله عنهما) به همدیگر رسول فرستادند و بر صلح و آشتی با هم متفق‌القول شدند و مقرر شد بعد از استقرارا، قاتلان عثمان (رضی الله عنه) (اهل فتنه) را بازداشت کنند زیرا علی (ری الله عنه) با قتل عثمان (رضی الله عنه) مخالف بود و در این راستا عملی (به نفع قاتلین) انجام نداد همانطور که خودش سوگند می‌خورد و می‌گفت:

«قسم به خدا من عثمان را به قتل نرسانده‌ام و طرفدار قتل او نیز نبود».

★ سیدنا علی رضی الله عنه هرگز به دروغ سوگند نخورده است. او راست می‌گفت. پس قاتلین عثمان رضی الله عنه (عاملان فتنه) ترسیدند از اینکه علی رضی الله عنه با آنان برای بازداشت قاتلین متفق شوند. لذا ناگهان بر جبهه ی طلحه و زبیر حمله بردند و سپاهیان آنان گمان بردند علی رضی الله عنه بر آنان حمله کرده است و شروع به دفاع از خود نمودند.

از طرف دیگر علی رضی الله عنه تصور کرد بر آنان حمله‌ور شده‌اند لذا سپاهیانش شروع به دفاع کردند تا اینکه فتنه همه جا را فرا گرفت و عائشه رضی الله عنها سوار بر شتر، نه جنگ کرد و نه دستور جنگ داد. بیشتر راویان سیره و تاریخ‌شناسان این چنین تعریف کرده‌اند» (۶)

اینچنین دامنه ی فتنه ها اوج گرفت و بزرگ شد که تا به امروز، امت برای خون یکدیگر حریص و تشنه اند.

خانه جنگی های افغانها، ویرانی کشور، از بین رفتن جان و مال مردم، ادامه ی فتنه در شامات، سوریه، عراق، یمن، فلسطین، مصر، و بقیه بلاد مسلمین، هر یک فتنه هائی اند که وجب به وجب ما را به بزرگترین فتنه های آخر زمان نزدیک میکند.

بار الها!

از فتنه های ظاهر و باطن، آشکار و نهان به تو پناه می بریم. هدایت مان کن که سخت محتاج توفیق هدایت تو هستیم!

اللهم ربنا آمین یا رب العلمین!

احمـــد (عــــارفی)

منابع و مأخذ:

۱- ابوبکر بن عربی در کتابش «العواصم من القواصم» می‌گوید: رفتن آنان به سوی بصره برای صلح بین مسلمانان بود و می‌گوید: «رأی درست این است و غیر از این چیز دیگری نیست اخبار صحیح نیز مؤید آن است». «العواصم» (ص ۱۵۱).

۲- تفصیل آن در «فتح الباری» (۱۳/۵۴-۵۹) آمده است.

۳- «إنه سيكون بينك وبين عائشة أمر» «مسند امام احمد» (۶/۳۹۳ با حاشیه کنزالعمال). حدیث حسن است «فتح الباری» (۱۳/۵۵)

۴- «كيف بإحداكن إذا نبحتها كلاب الحوأب»

۵- «أيتكنَّ صاحبة الجمل الأدبب  تخرج حتى تنبحها كلاب الحوأب، يقتل عن يمينها وعن شما لها قتلى كثيرة، وتنجو من بعد ما كادت» «مستدرک حاکم» (۳/۱۲۰) ابن حجر می‌گوید: «سند حدیث مطابق شرط شیخین مسلم و بخاری است» «فتح الباری» (۱۳/۵۵). (الادبب) یعنی شتری که پشت صورتش زیاد باشد. «النهایة» ابن اثیر (۲/۹۶)

۶- «منهاج السنة» (۲/۱۸۵)

👈 ﴿لینک های دروس و مضامین تحریری، تصویری و صوتی شبکه های ﴿آیا میدانستید﴾ و ﴿دعوتگر﴾:

★برای فراگیری دروس روزمره از کانال وتس اپ به این لینک بپیوندید و روزانه دروس را در گوشی تان دریافت کنید:

https://chat.whatsapp.com/A3AhfmOi2HbGGxBsLDeZq6

———————

★ برای مطالعه ی مضامین کوتاه و مؤجز تصویری بالای لینک صفحه ی شخصی بنده در فیسبوک کلیک نموده، مضامین را تعقیب و ترویج کنید:

https://www.facebook.com/A.J.Arify/
———————-
★  برای مشاهده ی کلیپ های علمی، ساینسی، دینی و تعلیمی شبکه ی (آیا میدانستید؟) که اخیراً بنام دعوتگر نیز آن را در ویب سایت جهانی ثبت نموده ایم به کانال یوتیوب بپیوندید:

youtube.com/c/dawatgar
———————–

★ برای عضویت در کانال تیلگرام بالای این لینک کلیک نموده، به کانال ما بپیوندید:

t.me/ayamey
———————-

★جهت ارتقای سطح علم و دانش تان به صفحه ی فیسبوک (آیا میدانستید؟) که بنام (دعوتگر) نیز یاد میشود بالای این لینک کلیک نموده، عضو شوید:

fb.com/1dawatgar
———————-
★برای مطالعه ی مضامین بی نهایت مهم به سایت جهانی (دعوتگر) مراجعه نموده، موضوعات را با دیگران شریک سازید:

www.dawatgar.com

———————–

★ آیا مصروف هستید؟ وقت برای مطالعه ندارید؟ پس در اینصورت دروس صوتی را تعقیب کنید.

👈 لینک کانال سوند کلود SOUNDCLOUD برای فراگیری دروس صوتی تعلیمی، وعظ و خطابه ها، دکلمه ها و سیرت النبی صلی الله علیه وسلم:

———————–

★ چگونه خود مان و اطفال و خانواده ی مان را در مقابل شیاطین، سحر، جادو، زخم چشم و امراضی که از این موارد به انسان سرایت میکند، وقایه کنیم؟

👈 برای عضویت در کانال تیلگرام (الرقیة الشرعیة من الکتاب والسنة) به لینک زیر مراجعه نموده عضویت کانال تیلگرام را حاصل کنید:

http://T.me/Ruqeyah

————————

★ برای مطالعه و دانلود احادیث زیبا و ارشمند رسول کریم صلی الله علیه وسلم، سخنان ارزشمندِ سلف، موعظه های طلائی، که بصورت تصویری باکیفیت عالی طرح و دیزاین شده، عضو کانال Pintrest دعوتگر شوید و به علم تان بیافزائید، دانلود، باز نشر و ترویج کنید:
https://pin.it/6ohsmtrluxq2tt

جزاکم الله خیرا!

مخلص شما احمد ﴿عارفی﴾


…….

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نه + شانزده =