﴿سلسله ی وصایای پیامبر صلی الله وعلیه وآله واصحابه وسلم﴾!
﴿بخش ۳۰۹﴾
از عائشه رضی الله عنها روایت است که:
در حالی که زنی نزدش نشسته بود، پیامبر صلی الله علیه وسلم آمدند. پرسیدند: این زن کیست؟گفت: این فلان زن است، [و شروع کرد] به توصیف کردن از نماز خواندنش [که بسیار نماز میخواند]. پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «ساکت باش! [عباداتی را] انجام دهید، که توان انجام دادن آن را داشته باشید، به الله قسم است تا وقتی که شما [از عبادت] ملول و خسته نشوید، الله تعالی [از ثواب دادن] ملول و خسته نمیشود».و [عایشه رضی الله عنها میگوید]: بهترین عبادت در نزد پیامبر خدا ج عبادتی بود که عبادت کننده بر آن مداومت کند(۱)
﴿شرح و احکام و مسائل متعلق به این حدیث﴾:
★ این حدیث را بخاری در باب ﴿أَحَبُّ الدِّينِ إِلَى اللهِ أَدْوَمُهُ﴾ (بهترین عبادت آن است که دوامدار باشد) آورده است.
★ نسبت دادن ملالت به الله تعالی، از روی مشاکله است نه از روی حقیقت آن، زیرا الله سبحانه و تعالی از ملالت و خسته شدن که از عوارض است، مبرأ میباشد، و نظائر آن در قرآن کریم و سنت نبوی زیاد است، و از آن جمله این قول الله تعالی است که میفرماید:
﴿وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ ٱللَّهُۖ وَٱللَّهُ خَيۡرُ ٱلۡمَٰكِرِينَ ٥٤﴾
و این قول او تعالی است که:
﴿يُخَٰدِعُونَ ٱللَّهَ وَهُوَ خَٰدِعُهُمۡ﴾،
که الله سبحانه و تعالی نه با کسی مکری میکند و نه با کسی خدعه و فریبی انجام میدهد، و امثال اینها.
★ نبی کریم صلی الله علیه وسلم به امت خود، نهایت شفیق و مهربان بودند، از اینرو آنها را به کارهای رهنمائی میکردند که متضمن مصلحت دارینشان باشد، و سبب مشقت برای آنها نگردد.
★ عبادتی که اندک ولی دوامدار باشد، بهتر از عبادت بسیار است که مدت زمانی بوده و بعد از آن ترک شود.
★ نماز خواندن تمام شب، طوری که جمهور علماء میگویند، مکروه است.
★ قسم خوردن بدون آنکه کسی انسان را قسم بدهد، اگر به قصد مهم نشان دادن کدام کاری، و یا متنفر ساختن از کدام کاری و امثال اینها باشد جواز دارد.
عزیزانِ گرانقدر:
لطفاً این وصایای گرانبهای حضرت رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم را بخوانید، بدانید، عمل کنید و بدیگران رسانید تا ان شأ الله اجر دنیوی واخروی نصیب تان گردد.
جزاکم الله خیراً!
ادامـــه دارد…
جمعه ۲۰ سرطان ۱۳۹۸| ۹ ذوالقعده ۱۴۴۰
FRI | 12 | JULY | 2019
✧ t.me/ayamey
✧ youtube.com/c/dawatgar
✧ fb.com/meydanestid
✧ www.dawatgar.com
منابع و مواخذ:
۱- عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهَا، أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ دَخَلَ عَلَيْهَا وَعِنْدَهَا امْرَأَةٌ، قَالَ: «مَنْ هَذِهِ؟» قَالَتْ: فُلاَنَةُ، تَذْكُرُ مِنْ صَلاَتِهَا، قَالَ: «مَهْ، عَلَيْكُمْ بِمَا تُطِيقُونَ، فَوَاللَّهِ لاَ يَمَلُّ اللَّهُ حَتَّى تَمَلُّوا» وَكَانَ أَحَبَّ الدِّينِ إِلَيْهِ مَادَاوَمَ عَلَيْهِ صَاحِبُهُ [رواه البخاری ۴۳]