💥 آیا میدانستید؟
👈 ﴿سلسله ی وصایای پیامبر صلی الله وعلیه وآله واصحابه وسلم﴾!
﴿بخش ۳۲۱﴾:
۱- از جریر بن عبدالله بجلی رضی الله عنه روایت است که گفت: با پیامبر (صلی الله علیه وسلم) [بر این چیزها] بیعت نمودم: اقامۀ نماز، ادای زکات، و نصیحت کردن برای هر مسلمانی.
👈 شرح حدیث مبارک:
★ این حدیث مبارک را بخاری در باب (قَوْلِ النَّبِيِّ صلی الله علیه وسلم الدِّينُ النَّصِيحَةُ) یا (این گفتۀ پیامبر صلی الله علیه وسلم که دین نصیحت است) آورده است.
★ بیعت کردن عبارت از عهد و پیمان بستن است، و وقتی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم با کسی برچیزی بیعت میکردند، به این معنی بود که آن شخص با پیامبر صلی الله علیه وسلم عهد و پیمان میبست که به چیزهای مورد نظر حتما عمل نماید.
★ اینکه از ارکان اسلام تنها بر نماز و زکات بیعت نمودند، سببش این است که این دو چیز از اهم ارکان اسلام است، ورنه همانطوری که پابندی به نماز و زکات لازم است، به دیگر ارکان اسلام، و واجبات دینی نیز لازم است.
★ جریر بجلی رضی الله عنه بعد از اینکه به این چیزها با پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم بیعت کرد، برای آنکه برای هرکسی نصیحت کرده باشد، وقتی که چیزی میخرید و یا میفروخت، برای طرف مقابل میگفت: چیزی را که از تو گرفتهام، بهتر از چیزی است که برایت میدهم.
★ نصیحت کردن عبارت از آن است که برادر مسلمانت را از راه غلطی که میرود چه در امور دین باشد و چه در امور دنیا، برحذر داری، و از لوازم نصیحت آن است که این توجیه و ارشاد، پنهانی بین تو و بین آن شخص، و با زبان نرم و شیرین باشد، و اگر بر ملا از کار بدش یادآوری نمود، و او را از آن کار برحذر داری، این کار فضیحت گفته میشود نه نصیحت.
★ نصیحت کردن فرض کفایه است، اگر عدۀ از مردم به آن اقدام نمایند، ذمۀ دیگران خلاص میشود، و اگر هیچکس به این کار اقدام ننماید، همگان گنهکار میشوند، و این در صورتی است که نصیحت ناصح، سبب ضرر برای وی نگردد، ورنه نصیحت کردن بر وی فرض نیست.
★ شخصی که دیگران را نصیحت میکند، باید اولتر از همه خودش را نصیحت کند، به این معنی که اوامر شریعت را انجام داده، و از ارتکاب نواهی خودداری نماید، نه آنکه خودش پابند شریعت نبوده، و دیگران را امر به معروف و نهی از منکر نماید.
عزیزانِ گرانقدر:
لطفاً این وصایای گرانبهای حضرت رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم را بخوانید، بدانید، عمل کنید و بدیگران رسانید تا ان شأ الله اجر دنیوی واخروی نصیب تان گردد.
جزاکم الله خیراً!
احمـــد ﴿عـــــارفی﴾
ادامـــه دارد…
جمعه ۱۰ عقرب ۱۳۹۸| ۴ ربیع الاول ۱۴۴۰
FRI | 01 | NOV | 2019
✧ t.me/ayamey
✧ youtube.com/c/dawatgar
✧ fb.com/meydanestid
✧ www.dawatgar.com
منابع و مأخذ:
۲- فتح الباری، شرح صحیح البخاری.