⬩﴿سلسله ی وصایای پیامبر صلی الله وعلیه وآله واصحابه وسلم﴾!⬩
﴿بخش ۳۴۶﴾:
۱- «در حالی که خواب بودم قدح شیری برایم داده شد، از آن شیر آنقدر نوشیدم که فکر کردم سیرابی از ناخنهایم سرازیر گردید، و آنچه را که زیاد آمد، برای عمر بن خطاب دادم».
پرسیدند: این خواب را چه تعبیر میکنید؟ فرمودند: «علم و دانش»
⬩﴿شرح، تفسیر و احکام متعلق به این حدیث﴾:⬩
این حدیث مبارک را بخاری در باب فَضْلِ العِلْمِ (فضیلت علم) آورده است.
۱- نبی کریم صلی الله علیه وسلم شیر را به علم تعبیر نمودهاند، زیرا همانطوری که شیر بهترین غذای جسم است، علم هم بهترین غذای روح است، و علاوه بر آن شیر غذایی از غذاهای بهشت است.
۲- این حدیث دلالت بارزی بر فضیلت علم و دانش عمر بن خطاب رضی الله عنه دارد، زیرا این حدیث میرساند که وی پرورش یافتۀ مدرسۀ نبوت، و تعلیم یافتۀ دست نبی کریم صلی الله علیه وسلم میباشد، و اجتهادات فقهی فراوانش در مسائل مختلف، شاهد این مدعا است، و این جای تعجب نیست، زیرا وی کسی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم در موردش فرمودهاند که:
«پیش از شما در بنی اسرائیل کسانی بودند که بدون آنکه پیامبر باشند، برای آنها الهام میشد، و اگر در امت من کسی از آنها باشد، عمر است»، صحیح البخاری حدیث (۳۶۸۹)، و چون در بنی اسرائیل چنین اشخاصی وجود داشتهاند، در این امت که فاضله است، چنین اشخاصی به یقین وجود دارند، و از آن جمله عمر رضی الله تعالی عنه است.
عزیزان گرانقدر:
• لطفاً این وصایای گرانبهای حضرت رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم را بخوانید، بدانید، عمل کنید و بدیگران رسانید تا ان شأ الله اجر دنیوی واخروی نصیب تان گردد.
جزاکم الله خیراً!
احمـــد ﴿عـــــارفی﴾
ادامـــه دارد…
✪﴿منابع و مأخذ﴾:✪
۱- عَنْ ابْنَ عُمَرَ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا قَالَ: سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يقول: «بَيْنَا أَنَا نَائِمٌ، أُتِيتُ بِقَدَحِ لَبَنٍ، فَشَرِبْتُ حَتَّى إِنِّي لَأَرَى الرِّيَّ يَخْرُجُ فِي أَظْفَارِي، ثُمَّ أَعْطَيْتُ فَضْلِي عُمَرَ بْنَ الخَطَّابِ» قَالُوا: فَمَا أَوَّلْتَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: «العِلْمَ» [رواه البخاری ۸۲].
۲- فیض الباری، شرح مختصر صحیح البخاری.
👈 از لینک های ما بیشتر مطالعه کنید و بیاموزید:
𖦸 http://T.me/Ruqeyah
𖦸 t.me/AJARIFI
𖦸 t.me/ayamey
𖦸 fb.com/1dawatgar
𖦸 www.dawatgar.com
𖦸 youtube.com/c/dawatgar
𖦸 soundcloud.com/dawatgar
⭑